Sahagún-Astorga
Na een licht ontbijtje in de herberg, vertrokken voor weer een redelijk vlakke tocht. We hebben vandaag bewust León gemeden en de alternatieve route via Valdevimbre genomen. In de Valdevimbre
liggen heel veel grotwoningen. Grappig om te zien dat er uit een rots- en grasachtige wand vele schoorsteentjes steken.
Uit ervaring van de vorige grote steden zijn we veel tijd kwijt om fietsend door de stad te komen en de kathedralen gaan stilletjes op elkaar lijken. Daarnaast kunnen we 14 km. uitsparen om
zodoende redelijk goed uit te komen voor de klim van morgen naar Cruz de Ferro. We hebben dan na een kleine aanloop in de morgen de klim naar het kruis, wat ons fijner lijkt dan later in de
middag.
Vandaag best wel veel zon gehad maar het is nog steeds geen korte bokse weer.
Gelukkig weer een Albergue, een grote, in Astorga kunnen strikken na een rit van 117 km. De Albergue Público de Peregrinos, Siervas de Maria is een oud klooster met zeer veel plek voor de pelgrims.
Je kunt zelf koken, wat we vandaag gedaan hebben. Rijst met gehaktballen met ananas en groenten in tomatensaus.
We hebben wifi, dus er zijn weer foto' s aangevuld.
Nu lekker genieten van een halve liter Heineken en geproost op Linda haar verjaardag.
Linda proficiat namens je man, Bas, Erwin en Hans.
Morgen wordt het trabajo geblazen.