Arzúa-Santiago de Compostela
Vanmorgen na een licht ontbijtje vertrokken voor de laatste loodjes. Het beginstuk tot Touro ging vrij vlot, maar daarna bij gebrek aan bewegwijzering 7 km. omgefietst. Het laatste gedeelte ging
moeizamer mede omdat je toch de drang hebt te finishen.
Om 11:30 uur, na 52 km. gearriveerd bij de kathedraal en om 12:00 uur de pelgrimsmis bijgewoond. Daarna
de nodige kunst-theelichtjes ontstoken voor diegene die erom gevraagd hebben.
Helaas het wierookvat niet gezien.
De aankomst was niet dat wat we graag gezien hadden. De stad, finish maakte geen extra emoties los, waar we stilletjes op gehoopt hadden.
Natuurlijk de oorkonde, het bewijs, opgehaald.
Eerst wat gaan eten om vervolgens de terugreis te regelen. Fiets wordt direct naar huis gestuurd.De 3 Chinezen bij de fietsenmaker achtergelaten. Het is te moeilijk om vervoer te regelen naar
Porto. In de huiskamer van het Nederlands Genootschap van St. Jakob de vliegreis van Porto naar Eindhoven geregeld. We vertrekken om 6:30 uur om 10:10 in Eindhoven te landen.
Het vervoer naar Porto gaat per bus,vertrek 11:00 uur Spaanse tijd en aankomst 14:00 uur Portugese tijd. Er zit namelijk 1 uur tijdsverschil tussen beide landen.
Helaas geen tijd meer om in Finisterre langs te gaan.
Verder willen we iedereen hartstikke veel bedanken voor de ondersteuning, leuke reacties, de tips en voor ons het genot dit te kunnen volgen na de dagelijkse tocht.
Morgen de foto's aanvullen en nagenieten van deze avontuurlijke, uitdagende en toch moeizame fietstocht. Totaal aantal fietskilometers 2757.
Fantastisch!!
PS: waren we op de webcam te zien?
Overigens Irma en Erwin proficiat met jullie trouwdag.